Sıralı Lojistik Regresyon Analiziyle Üniversite Öğrencilerinin Kent Memnuniyetini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Erzincan Üniversitesi Örneği - Elif Şentürk; Muhammet Deveci; Selahattin Yavuz; Turgut Karabulut (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Sosyal bilimlerde sıkça karşılaşılan memnuniyet araştırmalarında elde edilen verilerin çoğu kategorik veri yapısına uymaktadır. Bu tür verilerin çözümlenmesinde kullanılacak tekniğin doğru seçilmesi, güvenilir sonuçların elde edilmesi açısından çok önemlidir. Bu açıdan sıralı lojistik regresyon analizi, sıralı kategorik değişkenlerin tüm düzeylerinde açıklayıcı değişkenlerin etkilerini belirlemek için uygun bir tekniktir. Ayrıca, lojistik regresyon analizi bağımlı değişkenin kategorik bir değişken olması durumunda çoklu regresyon modelinin bir türü olarak düşünülebilir. Bu çalışmada önce lojistik regresyon ve sıralı lojistik regresyon analizi teorik olarak incelenmiştir. Daha sonra Erzincan Üniversitesi öğrencilerinin kent memnuniyetini etkileyen faktörlerin belirlenmesi için sıralı lojistik regresyon analizi uygulanmıştır. Anahtar Kelimeler: Lojistik Regresyon, Sıralı Lojistik Regresyon, Kent Memnuniyeti