PARAMOS PRIEINAMUMAS KAUNO KOLEGIJOS STUDENTAMS PASITELKIANT INFORMACIJOS SKLAIDĄ - Rasa Gaižiūnaitė; Daiva Stankevičiūtė-Volkauskienė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
Aukštojo mokslo institucijoms veikiant tarptautinėje, bendradarbiavimo su veiklos pasauliu ir kt. erdvėse reikalinga bendruomenės narių parama vienas kitam, kad užsibrėžti strateginiai tikslai būtų įgyvendinti kuo efektyviau. Straipsnyje keliamas probleminis klausimas – kaip tobulinti Kauno kolegijos studentų paramos sistemą atsižvelgiant į paramos prieinamumą? Tyrimu siekiama atskleisti, kaip Kauno kolegijoje funkcionuoja paramos studentams prieinamumas pasitelkiant informacijos sklaidą. Tyrime taikyti mokslinės literatūros, atvejo analizės, dokumentų analizės, turinio analizės, apklausos raštu metodai. Teoriniu aspektu aukštojo mokslo institucijos poreikių kontekste žvelgiama dviem – paramos ir informacijos sklaidos – sampratų rakursais. Empiriniai tyrimai fokusuojami į aukštojo mokslo erdvės dokumentų analizės (Europos, šalies, institucijos) ir informacijos sklaidos priemonių turinio analizės sąsajas, naudojant apklausą tiriama tikslinės auditorijos – studentų – nuomonė apie paramos paslaugų asmeninį aktualumą ir informacijos poreikį institucijos sklaidos priemonėmis. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad Kauno kolegijoje vyrauja akademinės ir neakademinės paramos sistema, deranti su Europos aukštojo mokslo erdvės poreikiais ir veikianti „vieno langelio“ principu, informacijos sklaida turėtų būti orientuojama į studijuojančius Z kartos atstovus kaip medijų kartą pasitelkiant individualizuojančią paslaugų viešinimo strategiją.