Вплив сівозмінного фактора на гербологічний стан посівів сої - О. В. ВАВРИНОВИЧ; О. Й. КАЧМАР (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
Досліджено вплив сівозмінного фактора на потенційну й актуальну забур’яненість посівів сої та винос поживних речовин бур’янами. Найменший насіннєвий фонд сегетальних видів відмічено після попередника ячменю ярого за традиційної системи удобрення (N45Р45К45) – 25,4 тис. шт./м2, після гречки – 33,8 тис. шт./м2. Найбільшу кількість бур’янів спостерігали у варіанті із застосуванням побічної продукції і мінеральних добрив (N22,5Р22,5К22,5) – 34,5 тис. і 41,2 шт./м2.