Можливості Hyper-V для організації практичних занять з адміністрування операційних систем - Oleksiy Naumuk (Педагогічний дискурс)
У статті проаналізовано ролі сучасного учителя інформатики і шляхи удосконалення його професійної підготовки під час вивчення курсів «Адміністрування комп’ютерних мереж» та «Комп’ютерні мережі». Висвітлено можливі ускладнення та проблеми при підготовці устаткування для практичних занять з цих дисциплін. Розглянуто встановлення та деякі особливості налаштування Microsoft Hyper-V версій Server Core та Full Instalation, використання консолі Hyper-V Manager для керування системою віртуалізації. Здійснено огляд технології віртуалізації для організації практичних занять. Виходячи з можливостей, які надає гіпервізор можна зробити висновок, що впровадження використання віртуалізації на практичних заняттях сприятиме підвищенню практичних навичок та умінь, покращеному засвоєнню теоретичного матеріалу з адміністрування операційних систем та комп’ютерних мереж.