کاربرد مواد عمق‌دهنده رنگ در تکمیل منسوجات رنگرزی‌ شده - فهیمه قیصر; مهدی صفی; بهزاد شیرکوند هداوند (مطالعات در دنیای رنگ)
یکی از روش‌های افزایش عمق رنگی منسوجات رنگرزی شده استفاده از مواد عمق‌دهنده رنگ می‌باشد. این مواد از طریق تشکیل فیلم و با داشتن ضریب شکستی کمتر از ضریب شکست الیاف با کاهش انعکاس سطحی در فصل مشترک الیاف و هوا، باعث درک بیشتر عمق رنگی می‌شوند. ترکیبات شیمیایی مختلفی با این هدف معرفی شده و بصورت تجاری بطور گسترده استفاده می‌شوند. یک عمق‌دهنده بایستی هم ضریب شکست پایینی داشته باشد و هم منجر به تغییر زیردست پارچه و تغییر رنگ احتمالی کالای رنگرزی شده نشود. اما همچنان تحقیقات در زمینه سنتز و شناسایی مواد جدید، نحوه آنالیز و تعیین قدرت عملکرد اینگونه مواد ادامه دارد. در تحقیق حاضر تلاش شده است، با تعریف مواد عمق‌دهنده رنگ مورد استفاده در تکمیل منسوجات رنگرزی شده، انواع، مکانیزم عملکرد و نحوه‌ی ارزیابی آن‌ها مرور شود.