Вплив розміру деталей на сили лобового опору при магнітно-абразивному обробленні - Kostyantyn Zastavskyi; Viktor Maiboroda (Mechanics and Advanced Technologies)
Метод магнітно-абразивного оброблення (МАО) є ефективним методом фінішного оброблення деталей. Особливо доцільний при обробленні відповідальних деталей складної форми, таких як різальний інструмент, лопатки ГТД, вироби медичного призначення та ін. МАО дозволяє впливати на якість обробленої поверхні, поверхневу твердість, мікрогеометрію різальних кромок (для різального інструменту), рівень залишкових напружень в матеріалі деталі. Відносна новизна методу та, звідси, мала обізнаність в процесах та явищах що має місце при МАО обмежує широке використання методу у виробництві.