Trolldomsprosessenes kvantitative omfang i Trondhjems len 1575–1700: Empiriske utfordringer i møte med original- og sekundærkilder - Ellen Alm (Heimen)
Sammendrag Artikkelen problematiserer på generelt grunnlag hvordan bruk av «trolldomsarkivet» og andre sekundærkilder har frembragt et bilde av de norske trolldomsprosessenes antall, og hvorvidt dette antallet kan utfordres ved å studere originalkilder. Artikkelen skal redegjøre for spesielt trolldomsprosessenes kvantitative omfang i Trondhjems len basert på en primærkildeundersøkelse.