Pedagogikkens betydning for foreldres bortvalg av den offentlige skolen - Mette Nygård; Ingvil Bjordal (Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk)
I denne artikkelen vil vi beskrive familiers erfaring med pedagogikk i offentlig og privat skole og hvilken betydning pedagogikk kan ha for barns trivsel eller mistrivsel i skolen. Artikkelen bygger på intervju med 30 familier som har flyttet sine barn fra offentlig til privat skole. Med utgangspunkt i analyser som viser at pedagogikk har vært betydningsfullt for barns trivsel eller mistrivsel i skolen, utforsker vi i denne artikkelen hvilke sider ved pedagogikken som beskrives, og vi søker videre å forstå foreldrenes valg som nært relatert til konteksten valgene tas innenfor. Vi tar utgangspunkt i spørsmålet Hvilken betydning har pedagogikk for barns trivsel eller mistrivsel i skolen? for å beskrive foreldres erfaringer med pedagogikk i ulike skolekontekster. Våre funn peker på at skolens innhold, organisering og tempo på forventet læring har betydning for barns trivsel i skolen.