Levels of Vitamin D in Some Vitamin D Veterinary Preparations Kept in Different Storage Conditions - Ali BİLGİLİ; Onur ALAÇIK (ISPEC Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmada, enjektabl preparatlarda vitamin D 3'ün stabilitesi için uygun saklama koşullarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Enjekte edilebilir D vitamini preparatlarında vitamin D 3'ün farklı saklama koşulları altında zamana göre değişimleri belirlendi. Mühürsüz (analizin 0. gününde müstahzar mührü açılmış, diğer günlerde analizler için aynı müstahzar kullanılmıştır) ve mühürlü müstahzarlarda (her analiz gününde yeni müstahzar mührü açılarak analiz yapılmıştır) vitamin D analizleri yapılmıştır. 0, 7, 14, 28 ve 56. günlerde güncel ABD Farmakopesinin değiştirilmiş ve doğrulanmış bir yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. D3 vitamini değişikliklerinin 4 °C'de saklama koşulları altında 25 °C'ye göre daha yüksek olduğu bulundu. D vitamini oranı 3Mühürsüz müstahzarlardaki değişiklikler, farklı saklama koşulları altındaki mühürlü müstahzarlara kıyasla önemli ölçüde arttı. Sonuç olarak, enjekte edilebilir vitamin preparatları açıldıktan sonra, oda sıcaklığında ve ışıksız çevre koşullarında uygun şekilde saklanabilmektedir.