Економічна оцінка агротехнологічних прийомів вирощування редьки олійної - Ігор ВОЛОЩУК; Валентина ГЛИВА; Юлія ВОРОБЙОВА; Оксана СЛУЧАК; Галина ГЕРЕШКО; Христина БІЛОНІЖКА (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
За нинішніх високих цін на матеріально-технічні ресурси, все більшого значення набуває вирощування економічно вигідних ринкових культур. Редька олійна є цінною кормовою і сидеральною культурою у зоні Західного Лісостепу, природно-кліматичні умови якого забезпечені достатньою кількістю опадів і температурним режимом, що відповідає біологічним вимогам і дозволяє отримувати високі врожаї. Господарствам різних організаційно-правових форм розроблені ефективні елементи технологій, які забезпечують виробництво достатньої кількості базового насіння для розширення посівних площ в регіоні. Невибаглива технологія вирощування редьки олійної з низькими витратами та привабливою ціною реалізації робить цю культуру однією з найрентабельніших для вирощування як рядового, так і сертифікованого насіння. У статті наведено результати досліджень впливу агротехнічних способів вирощування сортів редьки олійної (передпосівна обробка насіння регуляторами росту, норми внесення мінеральних добрив, способи сівби та норми висіву насіння) на формування урожайності, що впливає на економіку виробництва насіння.