ÇEVRESEL MUHASEBE VE SİVAS İLİNDEKİ MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ÇEVRESEL MUHASEBEYE YÖNELİK ALGILARININ ÖLÇÜLMESİ - Esra Gözütok; Yüksel Aydın (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmeler sonucundaçevresel sorunlarının artması ve bu sorunların çözülmesi amacı için yapılan yasal ve idari düzenlemeler işletmelerin faaliyetleri üzerinde bir etki oluşturmaktadır. Bu durum çevresel muhasebeyi işletmeler açısında daha önemli bir hale getirmiştir. İşletmeler faaliyette bulunurken doğal çevrenin yararına kararlar alabilmek amacı ile etkin bir çevresel muhasebe sistemi kurulması gerektiği görüşünü benimsemektedirler. Bununda ancak muhasebe meslek mensupları tarafından gerçekleştirilebileceği bilinmektedir. Bu nedenle çevresel sorunlar ve bunların kayıt altına alınması sadece işletmelerin değil aynı zamanda muhasebe meslek mensuplarının sorumluluk alanına girmektedir.Bu çalışmada öncelikle çevresel muhasebe kavramı tanıtılmaya çalışılmış daha sonra Sivas İlinde faaliyet gösteren muhasebe meslek mensuplarının çevresel muhasebeye yönelik bilgi, düşünce ve algılarını belirlemek amacıyla bir anket uygulanmış ve uygulanan anket analiz edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Çevre, Çevresel Muhasebe, Muhasebe Meslek Mensupları.