Історіографія й джерельна база проблеми заснування та функціонування Колегії Павла Галагана (1871–1920 рр.) - Оксана Шевчук (Педагогічний дискурс)
У статті на основі архівних, маловідомих та опублікованих джерел здійснено системний і комплексний аналіз організації та змісту навчально-виховного процесу Колегії Павла Галагана (1871–1920 рр.). Автор висвітлює основні питання, які стосуються аналізу джерельної бази й історико-педагогічної літератури з досліджуваної проблеми. Подальшого розвитку набули аналіз і систематизація досліджень з даної проблеми. До наукового обігу введено маловідомі та невідомі документи, що розширять історико-педагогічне знання про існування в шкільній практиці України такого унікального явища, як Колегія Павла Галагана, колектив якої зберігав кращі традиції і прагнув нового в організації навчально-виховного процесу.