Entre la memòria viscuda i l’arxivada: com els arxius digitals poden narrar la història - Katja Müller (Digithum)
Els arxius digitals, tal com són creats pels grups d'interès de l'Índia, realitzen la doble tasca d'incorporar pràctiques de memòria viscuda i d'emmagatzemar informació d'arxiu. Aquests arxius afirmen categòricament que preserven el passat i que involucren de forma activa els usuaris com a consumidors proactius (prosumer) a la xarxa. Aquests interactuen creant i compartint el contingut dels arxius digitals. Dos arxius digitals indis ens serviran per il·lustrar com es produeixen aquests processos. Aquests arxius constitueixen, doncs, espais digitals que exploren la divisòria que separa els lieux de mémoire dels milieux de mémoire, conceptes convencionals que distingeixen la història de la memòria. No obstant això, al mateix temps, aquests arxius es basen en idees sobre la història i la memòria que reinventen la noció dels arxius com a veus autoritàries.