ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВПЛИВ НА СТАНОВЛЕННЯ ЮВЕНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ В УКРАЇНІ - V. V. Romaniuk (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Висвітлено досвід правового регулювання та сучасні організаційні форми кримінального провадження щодо неповнолітніх у країнах Європейського Союзу. Звернуто увагу на відповідні правові аспекти, які можуть бути запозичені у кримінальне процесуальне законодавство України у сфері судочинства щодо дітей, та сформульовано пропозиції щодо впровадження ювенальної юстиції в Україні.