Основні засади правового режиму виконання делегованих владних повноважень приватними особами - M. V. Shevchenko (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті обґрунтовано, що на приватних осіб з делегованими владними повноваженнями поширюються основні процедурні принципи діяльності адміністративних органів, у тому числі щодо необхідності встановлення підстав, форм, строків та інших аспектів порядку реалізації ними дискреційних владних повноважень, а також щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання спеціального порядку розробки та прийняття регуляторних актів, створення умов для здійснення щодо них форм громадського контролю (консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади тощо) та інші загальні обов’язки державних органів та органів місцевого самоврядування. Водночас, приватним особам має забезпечуватись достатня свобода розсуду при обранні форм та методів реалізації владних повноважень для реалізації джерел їх потенціалу підвищувати рівень публічного адміністрування.