Трансформація та конвергенція в діяльності українських редакцій міжнародних радіостанцій - T. S. Hyrina (Вісник Харківської державної академії культури)
Досліджено діяльність восьми українських редакцій міжнародних радіо-станцій у контексті впровадження сучасних конвергентних інструментів. Осмислено перспективність використання у сфері материкового сектора україномовного радіо нетипових для нього на попередніх етапах відкладеного в часі прослуховування аудіо, банку аудіо, музики, візуалізації (текст, графічний, відео-контент, стрім зі студії), соціальних мереж, інтернет-реклами та пожертв як форми капіталізації діяльності радіопроекту. Ці заходи вважаємо визначальними напрямами трансформації та запорукою підвищення конкурентоспроможності сектора у світовому медіасередовищі. Ключові слова: конвергенція, трансформація, українські редакції міжнародних радіостанцій, україномовне радіомовлення.