ОЖИРІННЯ ЯК АКТУАЛЬНА МЕДИЧНА ПРОБЛЕМА ХХІ СТОЛІТТЯ: СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА ХВОРОБУ ЛЮДСТВА - В. І. Примаченко (Проблеми екології та медицини)
У статті проаналізовано сучасну наукову літературу щодо найпоширенішої і найактуальнішої медичної проблеми сьогодення - ожиріння. Зі зростанням індексу маси тіла (ІМТ) і виникненням патологічного (морбідного) ожиріння в організмі людини виявляються патологічні модифікації в усіх системах і органах організму. Ожиріння є важливою самостійною медичною проблемою, яка включена в міжнародну класифікацію захворювань ВООЗ як хронічна хвороба і вимагає вивчення патологічних процесів в усіх органах і системах організму людини.