HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİ VE BASIN - M. Nejat Özüpek (Selçuk İletişim)
Halkla ilişkilerin insanların toplum halinde yaşamaya başlamaları ile ortaya çıktığı genel olarak kabul gören bir görüştür. Halkla ilişkiler faaliyetleri, yüzyıllardan beri çeşitli şekillerde çeşitli araçlar kullanılarak sürmektedir. Basının ortaya çıkışıyla bu çalışmalarda basın da kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra teknolojik gelişmelere paralel olarak basın geliştikçe kullanılan yöntem ve teknikler de buna paralel olarak değişmiş ve gelişmiş, basının toplumdaki gücü ve etkinliği de artmış ve halkla ilişkilerde basının yeri ve önemi de artmıştır.