Uzaktan Eğitim Sisteminde Sınav Hizmetleri ve Kitapların Dağıtımında Sağlanan Lojistik Destek ve Anadolu Üniversitesi Örneği - Gülsen Serap Çekerol (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacı, uzaktan eğitim sisteminin sürdürülebilirliğinde, lojistik faaliyetlerin sağladığıdesteğin önemini ortaya koymak ve bu lojistik destek kapsamında, öğrencilerin sınav hizmetleri ve kitap dağıtım hizmetlerine ilişkin tutumlarınıdeğerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Konuya örnek oluşturmasıiçin, sadece Türkiye’de değil dünyada mega üniversiteler arasına girmişolan Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi örnek olarak alınmıştır. Çalışmanın ilk kısmında, üniversitenin 1.084.000 öğrencisi ile yılda üç kez dört oturum olarak gerçekleştirdiği sınav organizasyonundaki dağıtım faaliyetleri ile aynı şekilde kitapların öğrencilere ulaştırılmasında sağlanan lojistik destek anlatılmaktadır. İkinci kısım ise anket çalışmasıve elde edilen bulgulardan oluşmaktadır. Anket çalışmasında, öğrencilere ilişkin demografik bilgiler sunulduktan sonra sınav ve kitap dağıtım hizmetlerine ilişkin tutumlarının istatistiksel analizleri bulunmaktadır. Son kısım, mevcut duruma ilişkin değerlendirme ve anket sonucu elde edilen bulgulara dayanılarak oluşturulmuşsonuç kısmından oluşmaktadır