Mellom økonomi og historie: Wilhelm Christian Keilhau - Jan Thomas Kobberrød (Historisk Tidsskrift)
Artikkelen undersøker hvordan økonomen Wilhelm Keilhau i løpet av mellomkrigstiden oppnådde professorkompetanse i økonomisk historie, tilkjent av økonomer – og argumenterer for at Keilhau var en mer betydelig historiker enn hans posisjon i norsk historiografi tilsier. Avgjørende for kompetanseerklæringen var særlig Keilhaus bidrag til flerbindsverket Det norske folks liv og historie gjennem tidene. En undersøkelse av opprinnelseskonteksten til og resepsjonen av dette verket står derfor sentralt i artikkelen. Grunnleggende konkluderer artikkelen med at Keilhaus historiske arbeider i dag fremstår som innlegg i mellomkrigstidens debatt om hvordan Venstre-tradisjonen i norsk historieforskning skulle forvaltes.