Istorijski razvoj flore i vegetacije planine Jadovnik u zapadnoj Bosni - Vojin Bucalo (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Na osnovu izvora o prošlosti flore i vegetacije Balkanskog poluostrva i Evrope, autor rekonstruiše istorijat razvoja bilјnog svijeta na području istraživanja od paleogena do recentnog perioda. Posebno se osvrće na rezultate analize polenskog dijagrama sa lokaliteta Male mrtvice u Livanjskom polјu, koji je indikativan za istoriju flore i vegetacije Jadovnika.