Сукупність основних принципів визначення раціонального складу сил і засобів для маскування та імітації військових об’єктів від технічних засобів повітряної розвідки та наведення зброї противника - В.В. Коваль (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Подальший розвиток теорії захисту військових об’єктів від  технічних засобів повітряної розвідки та наведення зброї (ТЗПР) противника, особливо визначення завдань цього процесу в операціях (бойових діях) та оцінювання ефективності їх виконання, неможливі без формулювання відповідних принципів визначення раціонального складу сил і засобів для маскування та імітації військових об’єктів від ТЗРНЗ противника. У статті сформульовано основні принципи визначення раціонального складу сил і засобів для маскування та імітації військових об’єктів від ТЗПР противника, які ґрунтуються на загальних принципах створення оперативно-стратегічних (оперативних) угруповань військ (сил), встановлених закономірностях подальшого розвитку сил захисту військових об’єктів від засобів повітряного нападу противника, особливостях застосування сил і засобів маскування в сучасних операціях (бойових діях), розкрито їх зміст, проведено класифікацію та систематизацію.