مروری بر پدیده‌های همرفت در سیالات تبخیری، غیرتبخیری و محلول‌های بسپاری - ندا باقرزاده; علی عباسیان; محمد بهشاد شفیعی (مطالعات در دنیای رنگ)
جنبش‌های همرفتی و تشکیل الگوهای سلولی در سیال از مسائل مهم در هیدرودینامیک فیزیکی- شیمیایی، انتقال جرم و گرما در سامانه‌های سیالی کم عمق و با سطح آزاد هستند. شناخت این نوع از جنبش‌ها در محلول‌های بسپاری، به سبب اهمیت ویژه‌ای که در ساخت فیلم‌های نازک در صنایع مختلفی چون پوشرنگ، چسب، غشاها و سلول‌های خورشیدی دارند، مورد تمرکز بسیاری از پژوهش‌ها قرار گرفته است. به‌طور کلی، در این مرور به پدیده‌ی همرفت در سامانه‌های تک و چند جزئی غیرتبخیری و تبخیری، نظریه و سازوکارهای مرتبط با آن و همرفت در سامانه‌های پوششی پرداخته شده است. دریافت شده است که در درک و پیش‌بینی پدیده‌های همرفت در محلول‌های تبخیری، عدد مارانگونی حرارتی بست‌هورن و عدد مارانگونی غلظتی از اهمیت به سزائی برخوردار هستند.