Соната B-dur (К 266) Доменіко Скарлатті: особливості виконавських інтерпретацій - N. Yu. Zymohliad (Культура України)
Здійснено музично-теоретичний аналіз Сонати В-Dur (К 266) Д. Скарлатті, зокрема методологічне обґрунтування особливостей формотворення та засобів виразності. Досліджено засоби й елементи музичної виразності, які впливають на стилістику музичної мови сонати композитора: форму, темпоритм, мелодику, гармонію, фактуру тощо. Розглянуто виконавські інтерпретації: автентичну  в трактуванні С. Росса та фортепіанну — у виконанні К. Гранте. Уперше досліджено стилістичні та виконавські особливості  наведених інтерпретацій та здійснено порівняльний аналіз трактування Сонати B-dur (К 266) Д. Скарлатті. Ключові слова: сонати Д. Скарлатті, клавірна творчість Д. Скарлатті, виконавські інтерпретації, автентичність, фортепіано.