کاربرد پوشش‌های سطح برای حفاظت از گنجینه‌های تاریخی فرهنگی - حسین یاری; پونه کاردر (مطالعات در دنیای رنگ)
هدف این مقاله بررسی کلیه روش‌های کاربردی بر پایه پوشش‌های سطح برای حفاظت از گنجینه‌‌ها‌ و میراث فرهنگی می‌باشد. در این مقاله، در ابتدا ضرورت حفاظت از میراث فرهنگی بیان می‌شود و سپس انواع میراث فرهنگی شامل منسوجات، چرم، چوب، فلز، ابنیه سنگی معرفی می‌گردد و روش‌‌های کلی حفاظت از آنها بیان می‌شود. در مورد پوشش‌‌های مختلف مورد استفاده برای حفاظت از میراث فرهنگی، ویژگی‌‌های بسیار مهمی وجود دارد که باید مد نظر قرار گیرند. از بین انواع پوشش‌‌ها، پوشش‌‌های آکریلیکی گرمانرم، پوشش‌‌های فلوئورینه، سیلانی و هیبریدی بهترین سامانه‌های پوششی محسوب می‌‌شوند که کاربردهای زیادی در محافظت از میراث فرهنگی پیدا کرده‌‌اند. همچنین، انواع پوشش‌های مقاوم در برابر شرایط بیرونی، سامانه‌‌ها‌ی ابرآب‌گریز و خودتمیزشونده، پوشش‌های ضدباکتری و ضد قلیا مناسب برای انواع ابنیه و اشیا فرهنگی معرفی می‌گردند.