PERAKENDECİLİK VE MAĞAZACILIK FAALİYETLERİ İLE BİRLİKTE KALİFİYE İNSAN GÜCÜNÜN ARTAN ÖNEMİ - F. Atıl Bilge; Muammer Zerenler (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bilgi teknolojileri alanında yaşanmakta olan ' çok hızlı gelişmeler neticesinde, insanların ve buna paralel olarak işletmelerin ihtiyaçları giderek farklılaşmaya başlamıştır. Çalışma hayatı daha zor ve daha uzun zamanları gerektirir bir hal almıştır.Bu yoğun ve zor şartlar altında kalan bireyler farklılaşan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, artık farklı alanları tercih etmeye başlamışlardır. Bu farklı alanların başında ise, perakende ve mağaza kuruluşları gelmektedir. Özellikle bireylerin kişisel ve ailesel ihtiyaçlarını karşıladığı, aynı zamanda rekreasyon faaliyetlerinde bulunabildiği pek çok ve çeşitli ihtiyacım bir arada karşılayabildiği alanlar artık alışverişlerde tercih edilen alanlar olmuştur. Bu şartlarda perakendeci mağazalarda çalışan bireylerin de önemi artmış bulunmaktadır. İşletmelerin, giderek önemli bir hal almaya başlayan ve rekabette avantaj sağlayan müşteri memnuniyetini sağlayabilmeleri, sahip oldukları kalifiye elemanlar sayesinde mümkün olabilecektir. İşletmelerin nihai hedefi olan karlılıkları yakalayabilmeleri bu şarların gerçekleşmesine bağlı gözükmektedir.