ПРАВОВИЙ РЕЖИМ МАЙНА ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ЯК ЕФЕКТИВНОЇ ФОРМИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СУЧАСНИХ КРИЗОВИХ УМОВАХ - Алла ЗЕЛІСКО (Економіка та право)
У статті сфокусовано увагу на правових аспектах діяльності фермерських господарств, пов’язаних із питанням їх майнової відокремленості. Підкреслена підприємницька правова природа фермерських господарств, майнова основа їх діяльності як запорука її ефективності. Констатовано, що чинні норми спеціального законодавчого акта не передбачають жодних відмінних положень, пов’язаних із діяльністю фермерських господарств — юридичних осіб та фермерських господарств, створених фізичною особою — підприємцем. Доведено, що в основі цих відмінностей знаходиться критерій майнової відокремленості господарства та його засновника чи то членів.