ПОЛЬСЬКОМОВНЕ ПРОПОВІДНИЦТВО В УКРАЇНІ У XVII ст.: ТРАДИЦІЯ ТА ІНДИВІДУАЛЬНІСТЬ - Світлана Володимирівна Сухарєва (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті проаналізовано типові та індивідуальні риси польськомовної гомілетичної літера- тури XVII ст. Визначено специфіку проповідницького мегадискурсу на структурному, семантичному і жанровому рівнях; порівняно проповіді українських та польських авторів в межах польськомовної літературної парадигми.