Фізична модель течій рідини у резервуарах космічного апарату - Василь Ковальов; Володимир Калюжний; Вадим Горностай (Mechanics and Advanced Technologies)
Наведено результати експериментального дослідження течій рідкого палива у резервуарах космічного апарату при його обертанні. Проводиться аналіз структури і характеру розвитку течій за часом, пропонуються варіанти апроксимації графічних залежностей. Представлено графічні залежності, за якими зручно представити трьохмірну нелінійну картину нестаціонарної осесиметричної течії у сферичному резервуарі, а також способи впливу на течії за допомогою внутрішніх напрямних апаратів. Оцінка вірогідності отриманих експериментальних даних свідчить про досить високу якість результатів вимірювань та побудовану картину течій у сферичному резервуарі з внутрішніми перегородками.