Tajemnica Sztolni nr 5 - Agnieszka Nieradko (Zagłada Żydów)
Tekst opowiada o próbach ustalenia tożsamości i okoliczności śmierci ośmiu osób pochodzenia żydowskiego, na których szczątki natrafiono w lutym 2017 r. w nieczynnej sztolni w miejscości Potok Senderki (woj. lubelskie).