FUTBOL SEYİRCİSİNİ ŞİDDETE YÖNELTEN FAKTÖRLER - Hakan Salim Çağlayan; İ.bülent Fişekçioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma; Konyaspor seyircisini şiddet ve şiddete yönelten sosyo-ekonomik ve kültürel faktörlerin incelenmesi kapsamında ele alınarak hazırlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu; 2002-2003 futbol sezonunda 2.Lig A Kategorisinde Konya Atatürk Stadyumunda oynanan Konyaspor-Akçaabatsebatspor müsabakasında, Konyaspor futbol seyircisi oluşturmuştur. Çalışma; stadyumdaki seyircilerin oturduklarıkonuma göre, tesadüfü örneklem yoluyla: kapalıtribün 121, kale arkası skorbord tribünü 114, kale arkasıtribünü 107, maraton tribünü 117 ve numaralıtribün 65 olmak üzere 524 seyirciden oluşmuştur. Anketler, SPSS For Windows 10.0 paket programına aktarılmış, frekans dağılımlarıve değişkenler arasında ilişki olup olmadığı; Ki-Kare testi uygulanarak değerlendirilmiştir.