Досвід управління практичною підготовкою майбутніх учителів початкових класів у США - Анна Кащук (Педагогічний дискурс)
У статті розглянуто питання управління практичною підготовкою майбутніх учителів початкових класів у США. Обґрунтовано необхідність у адаптації кращого світового досвіду в системі вітчизняної вищої освіти. Автором визначено мету та зміст педагогічної практики студентів у вищих навчальних закладах США, суб’єктів управління практичною підготовкою, умови допуску до проходження практики. Вказано основні принципи реалізації практичної підготовки студентів. Автором здійснено характеристику американського студента як активного суб’єкта навчально-виховного процесу ВНЗ. Узагальнено та описано функціональні обов’язки усіх учасників в системі управління практичною підготовкою у вищих навчальних закладах США.