Cantrell pentalojisi - F. Acar Koç; Erkan Kalafat; Seda Şahin Aker; Tuncay Yüce (Genel Tıp Dergisi)
Cantrel pentalojisi nadir görülen bir sendromdur. Gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda erken haftalarda tanı konabilmektedir. Tanı konulan hastalarda gebeliğin sonlandırılması önerilmekte ve bir çok hastada terminasyon uygulanmaktadır. Ancak nadiren de olsa aile terminasyon seçeneğini kabul etmediğinden dolayı terme ulaşan fetuslar görülmektedir. Bizim vakamız da terme kadar ulaşan ve doğum esnasında kaybedilen bir Cantrel pentalojisi vakasıdır