KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ SPOR KAMUOYU ÜZERİNE ETKİSİ - Hasan Şahan; Vedat Çınar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Kitle iletişim araçları; ülkemizin ve dünya sorunlarıhakkında hedef kitlelerine aktardıklarıbilgilerle, kitlenin bilgi sahibi olmalarınısağlar. Bu aktarım, toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, bu bilgilerin değerlendirilmesini ve onların halk içerisinde yayılmasınıiçerir. Günümüzde spora duyulan ilginin her geçen gün artmasısonucu büyük bir spor kamuoyu oluşmuştur. Kitle iletişim araçları, bu kamuoyunun oluşmasında, bilgilenmesinde, yönlenmesinde büyük pay sahibi olmuştur. Bunun sonucu kitle iletişim araçları, spora ihtiyaç duyarken spor olaylarıve organizasyonlarında kendilerini topluma anlatabilmeleri açısından kitle iletişim araçlarına büyük ihtiyaçlarıvardır.