Biyolojik Silaj Katkı Maddeleri Kullanılarak Yapılan Küçük Plastik Balya Mısır Silajlarının Kalite Özellikleri, Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanımı Üzerine Bir Araştırma - Ismail Filya (Journal of Agricultural Sciences)
Üreticiler mevcut fırsatlar içersinde en etkili olanı seçmeyi amaçlat. Bu durum sadece üretim veya servis sistemlerine sahip koşullar altında sağlanmasıyla mümkün olabilir. Fabrika düzenlenmesi verimliliği direk olarak etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Fabrika düzenlenmesindeki herhangi bir hata sabit masraflarda, taşıma maliyetinde ve iş kazalarında artışa sebep olur. Fabrika düzenlenmesi, problemi otan tarım makinaları üreten bir fabrikada test yapılarak çözülmektedir. Toplanmış veriler fabrikanın mevcut düzenlenmesine karar vermektedir. Bu veriler J.R.Kİng tarafından “Derece Sıralamasıyla Kümelendirme Yöntemi” geliştirilmiş bilgisayar programında kullanarak en iyi fabrika yerleşimi için kullanılmıştır. Hücresel imalat sisteminin kullanılmasıyla makinalar üzerinde işçilerin kontrolü artmış ve makinalar arasındaki mesafe azalmıştır. Ayrıca fabrikada %44.30 oranında alan tasarrufu sağlanmıştır. Bu düzenlemedeki amaç, fabrikanın üretim kapasitesinden maksimum kazanç elde etme, etkili çalışma yeri sağlamak, üretim süresi içersindeki tıkanmalardan kaçınmak ve tezgahlar arasında taşınan parçaların iş akışındaki gereksiz hareketlerini azaltmaktır.