Göç Krizinin Girişimcilik Alanında Fırsata Dönüştürülebilirliği İle İlgili Bir Araştırma: Mardin Örneği - Ahmet Boz (International Journal of Mardin Studies (IJMS))
Göç olgusu son yılların en çok tartışılan konularından bir haline gelmiştir. Bu kavram sadece insan hareketliliğini değil, beraberinde beyin, işgücü ve sermaye göçünü de ifade etmektedir. Bu çalışmada Suriye’den Türkiye’ye gelerek Mardin iline yerleşen Suriyeli göçmenlerin çalışma alanları ve girişimcilik yetenekleri üzerinde durulmuş ve bu alanda Mardin’in sosyal ve ekonomik hayatını nasıl etkilediği ve ekonomik alanda ne gibi fırsatlar doğurduğu araştırılmıştır. Bu çalışma, yerel düzeyde çeşitli kurumların Suriyeli göçmenler ile ilgili gerçekleştirdikleri araştırmaların raporları ve konu ile ilgili kaleme alınan makaleler taranarak hazırlanmıştır.