Kwiaty Orientu jako wydawnictwo specjalizujące się w literaturze koreańskiej (2008–2023) - Alicja Rodziewicz (Roczniki Biblioteczne)
Początki literatury koreańskiej na polskim rynku wydawniczym. Powstanie i misja wydawnictwa Kwiaty Orientu. Repertuar Kwiatów Orientu. Konkurencja Kwiatów Orientu — literatura koreańska w Polsce w latach 2008–2023.