HZ. PEYGAMBER VE RAŞİD HALİFELER DÖNEMİNDE MÜZEYNE KABİLESİNİN İSLAM’A KATKILARI - Nihat Bayırkan (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Arabistan’ın kuzeyinde yaşayan ve Adnânî kökenlibir kabile olan Müzeyne kabilesi, Cahiliye Dönemi’ndeşairleriyle ve sahip olduğu muharip gücüyle dikkatçekmiştir. Hicretin 5. yılında Mudar kabilesinden Hz.Peygamber (sav) gelen ilk heyet olma unvanını eldeetmiştir. İslam’a girdikten sonra sahip olduğu muharipgücünü, Hz. Peygamber (sav) ve Raşid Halifelerdöneminde ortaya koymuş ve İslam’ın yayılmasınabüyük katkı sağlamıştır. Bu dönemin önemli birkabilesi olması sebebiyle çalışmamızın konusunu teşkiletmiştir. Çalışmamızda kabile ile ilgili tanıtıcı bilgilerverildikten sonra İslamlaşma süreci, Hz. Peygamber(sav) ve Raşid Halifeler döneminde İslam’a olankatkıları ele alınmıştır.