Prosa de ficció i educació literària: notes sobre un desencontre - Lluís Quintana Trias (Quaderns de Filologia: Estudis Literaris)
En aquest article ens proposem explicar per què la ficció en prosa ha tardat a introduir-se en les classes de literatura; els diferents gèneres que han estat tractats, especialment la novel·la realista; les reticències amb les quals han acollit aquesta novel·la, i les dificultats que s’hi ha trobat una vegada incorporades. Pretenem que aquest estudi aporte pautes per trobar noves aplicacions de la prosa de ficció en l’ensenyament de la literatura a la secundària.