ХАОНОМІКА ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ПОВОЄННОГО РОЗВИТКУ - Віктор Нам’ясенко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена концепції «Хаономіки» як формалізованому етапу розвитку Поведінкової економіки. Основним завданням Хаономіки є розробка та використання інструментів, що допоможуть оцінювати та управляти ефективністю діяльності промислових підприємств в умовах криз великого впливу, наприклад, війна в Україні. В межах роботи виділено основні проблеми використання традиційних управлінських інструментів в умовах збільшення кризових явищ, що створюють додаткову нестабільність. Аргументовано необхідність модернізації та доповнення принципів поведінкової економіки формалізованими показниками на основі впливу хаосу; впроваджено коефіцієнт хаосу задля визначення стабільності діяльності підприємства. Встановлено, що поняття хаосу та коефіцієнту хаосу дає змогу оцінювати підприємство з точки зору його здатності протистояти негативним впливам зовнішнього та внутрішнього середовища.