TÜRKİYE'DE SICAK PARA HAREKETLERİ İLE BORSA GETİRİSİ VE LİKİDİTESİ ARASINDA ASİMETRİK VE NEDENSELLİK İLİŞKİNİN ANALİZİ - Tuncer Yılmaz (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Makalede, kısa vadede daha iyi bir getiri arayan "sıcak para" veya spekülatif sermaye akışı ile Türkiye'nin borsa getirisi ve likiditesi arasındaki ilişkinin boyutu araştırılmıştır. Çalışmanın verileri NARDL ve Granger nedensellik testleri ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgularda, borsa getirisi ve likiditesi ile sıcak para bileşenleri arasında eşbütünleşik ve asimetirk bir ilişkinin olduğu görülmüştür. Granger nedensellik testinde ise, borsa likiditesi ile portföy yatırımları arasında iki yönlü nedenselliğin var olduğu görülmüştür.