ارائه مدل نگرش کارآفرینانه در بخش دولتی با رویکرد تحلیل کیفی - نجیب زنگی; محمودرضا مستقیمی; سامره شجاعی; فریدون آزما (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
در سال‌های اخیر تلاش‌های کارآفرینی در بخش دولتی نسبت به سایر رویکردها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از این‌رو هدف این تحقیق ارائه مدل نگرش کارآفرینانه در بخش دولتی می‌باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی بوده که با رویکرد کیفی انجام شده است. تیم مشارکت‌کننده در این پژوهش شامل خبرگان مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و مدیران اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان می‌باشند، که به روش هدفنمد انتخاب گردیدند. در مصاحبه با خبره 19ام به‌دلیل اضافه نشدن مفاهیم جدید، فرایند مصاحبه به اشباع رسید. یافته‌های پژوهش نشان‌دهنده هشت مؤلفه بوده که مؤلفه‌ مدیریت عملکرد کارآفرینانه در سطح اول، مدیریت کارآفرینانه و فرهنگ کارآفرینانه در سطح دوم، چشم‌انداز کارآفرینانه، تفکر استراتژیک کارآفرینانه و نگرش کارآفرینانه در سطح سوم و پشتیبانی حاکمیت و زیرساخت‌‌های کارآفرینانه در سطح چهارم قرار دارند. عناصر سطح چهار یعنی «پشتیبانی حاکمیت» و «زیرساخت‌های کارآفرینانه سازمان» بیشترین تأثیر را در تعیین نگرش کارآفرینانه دارند. این عناصر بر «چشم‌انداز کارآفرینانه»، «نگرش کارآفرینانه» و «تفکر استراتژیک کارآفرینانه» اثر می‌گذارند. این عوامل نیز به نوبه خود بر «مدیریت کارآفرینانه» و «فرهنگ کارآفرینانه» تأثیر می‌گذارند. در نهایت نیز این مدل به «عملکرد کارآفرینانه» منجر می‌شود. لذا دولت یا سازمان‌های دولتی باید برنامه‌های آموزشی خاص در خصوص تفکرگرا بودن می‌تواند با تغییر بینش و نگرش افراد و تجهیز آنها به دانش و مهارت‌های خاص، یک کارآفرین بالقوه را به کارآفرین بالفعل تبدیل کند.