Jan Seredyka, Sejm z roku 1618 - Jacek Sobczak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Jan Seredyka, Sejm z 1618 roku, Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Powstańców Śląskich w Opolu. Studia i Monografie nr 136, Opole 1988, s. 231.