La reescriptura teatral del «Tirant lo Blanc» per a infants i adolescents de Maria Aurèlia Capmany - Josep-Vicent Garcia Raffi (Tirant)
Breu record de Tirant lo Blanc : Per a ús de col·legials enamorats del teatre forma part de l’inici teatral de Maria Aurèlia Capmany. Va ser la primera adaptació que va fer de la novel·la de Martorell. La va realitzar per als seus alumnes del Col·legi Isabel de Villena en el curs 1958-59. Aquella posada en escena lligada al món escolar va convertir-se en l’inici d’una tasca llarga de reescriptura de l’obra en diferents gèneres. A més, l’adaptació per a infants i joves es completaria després amb una reescriptura teatral per a adults a València en 1971 i amb un nou muntatge posterior de J.A. Codina en el Teatre grec de Barcelona en 1976. Breu record del Tirant lo Blanc fou editat per primera vegada en un recull d’obres de teatre de Capmany en 1968. Posteriorment fou reescrit i editat en 1977 i, finalment, a l’arxiu de Josep A. Codina de l’Institut del Teatre, hi ha altra còpia amb variants textuals. L’obra ha tingut un llarg recorregut: des de l’escenari escolar al teatral professional, de les titelles al teatre d’objectes.