PORODICA KROZ PROGRAMSKE STAVOVE POLITIČKIH PARTIJA U SRBIJI: PRESEK STANJA U DRUGOJ DECENIJI XXI VEKA - Uros Suvakovic (Srpska Politička Misao)
U radu se daje pregled i vrši analiza programskih stavova najuticajnijih partija u Srbiji u odnosu na porodicu, roditeljstvo, porodičnu i populacionu politiku. Ukazuje se na sličnosti i razlike u partijskim opredeljenjima po ovim pitanjima i čini pokušaj vršenja klasifikacije po osnovu njihovih stavova prema porodici, roditeljstvu i rađanju.