ВІДНОСНА ПЕРЕВАГА ЯК ГОЛОВНИЙ ФАКТОР ЗАВОЮВАННЯ АБСОЛЮТНОЇ ПЕРЕВАГИ У ВІЙСЬКОВОМУ КОНФЛІКТІ - Andrey V. Revutckyi (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
Ця стаття розкриває важливість здобуття переваги на підготовчій та початковій стадіях військового конфлікту (відносної переваги) для здобуття абсолютної переваги в цілому, що, у свою чергу, є необхідною умовою для отримання перемоги в збройному конфлікті. У статті окреслені процес підготовки спільної військової операції Силами спеціальних операцій (ССО) та інформаційних операцій (ІО) з метою завоювання відносної переваги на етапі її планування та необхідність завчасної підготовки й розробки певної кількості моделей дій за різних умов обстановки. При плануванні та проведенні операції важливу роль у забезпеченні інформацією підрозділів (частин) ССО та ІО відіграють дані з різних джерел розвідки та попереднє практичне відпрацювання дій кожним військовослужбовцем (групою) до автоматизму. Важливим питанням у завоюванні відносної переваги є її утримання протягом певного часу, оскільки її втрата може призвести до непередбачених наслідків і, зрештою, втрати ініціативи в бойових діях.