РОЗРОБКА ТА ІНТЕГРАЦІЯ МОДЕЛІ ТЕПЛОВОГО НАСОСА НА ОСНОВІ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ В СЕРЕДОВИЩЕ SIMULINK ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМ ОПАЛЕННЯ БУДИНКУ - М. C. Богза; В. А. Волощук (Автоматизация технологических и бизнес-процессов)
У статті детально описано процес розроблення та інтеграції в середовище Simulink моделі теплонасосної установки на основі нейронної мережі LSTM. Ця модель дає можливість моделювати роботу системи теплозабезпечення будинку з урахуванням змінних зовнішніх умов. Завдяки високій точності та гнучкості, модель може бути використана як основа для синтезу та дослідження різних алгоритмів керування системою теплозабезпечення. Це відкриває нові можливості для оптимізації енергоспоживання та підвищення ефективності роботи теплонасосних систем. Результати моделювання можуть бути використані для розроблення інтелектуальних систем керування, які адаптуються до змінних умов експлуатації та підвищують енергоефективність будівлі.