European Regional Development: Contemporary Regional and Local Perspectives of Socio-Economic and Socio-Political Changes - Redakcja Czasopisma (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Monografia zawiera wyniki badań ukierunkowanych na identyfikację modelowego układu czynników rozwoju społeczno-gospodarczego regionów mniej rozwiniętych, w kontekście wskazanych nowych wyzwań polityki regionalnej, przy wykorzystaniu metod matematyczno-statystycznych oraz ekonometrii przestrzennej, z uwzględnieniem dorobku badawczego w tym zakresie odnoszącego się do regionów bardziej rozwiniętych.