Podjela nadležnosti između Republike Hrvatske i jedinica lokalne samouprave u odnosu na nadzor pomorskog dobra - Ante Vuković (Poredbeno Pomorsko Pravo)
Cilj je ovog rada prikazati relevantne povijesne i važeće pravne izvore vezane za nadzor nad pomorskim dobrom na području Republike Hrvatske. Prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama (2023.), nadzor se ostvaruje putem upravnog nadzora, inspekcijskog nadzora te nadzora izvršenja obveza preuzetih ugovorom o koncesiji ili ugovorom o posebnoj upotrebi i dozvolom na pomorskom dobru.