Обґрунтування обсягу завдань, що вирішуються мобільними тактичними групами під час ведення бойових дій - С.В. Гузченко; Д.М. Козлов; С.М. Телюков (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті проведено аналіз сучасних збройних конфліктів. На основі проведеного аналізу визначено обґрунтований обсяг завдань, що можуть виконуватись мобільними тактичними групами під час ведення бойових дій. Дано визначення, що розуміється під мобільною тактичною групою, вказано її орієнтовний склад та особливості створення. Визначені можливі способи дій мобільних тактичних груп, в залежності від виду бою. Запропоновано подальший порядок та особливості проведення досліджень, що полягає у проведенні оцінювання ефективності бойового застосування мобільних тактичних груп на основі відповідних показників з урахуванням завдань та обґрунтованого складу цих груп.